Pustošenje šuma, zlouporaba položaja i ovlasti i krađa

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog počinjenih kaznenih djela pustošenje šuma, zlouporaba položaja i ovlasti i krađe, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 47 i 64-godine
 

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 47-godišnjak od sredine rujna do kraja listopada prošle godine na području Gvozda, u mjestu Gornja Trstenica počinio kazneno djelo Pustošenje šuma. Njega se sumnjiči da je nakon kupnje šume od 69-godišnje vlasnice angažirao muškarca za sječu i izvlačenje drvne mase koji je od 62 doznačena stabla izvršio sječu 124 razna stabala, pričinivši štetu od 32.063 kune.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 47-godišnjak od sredine listopada 2019. godine do sredine ožujka 2020. godine, u mjestu Gornja Čemernica na području Gvozda počinio kazneno djelo Pustošenje šuma. Naime, njega se sumnjiči da je na štetu 69-godišnjakinje i 72-godišnjakinje, posjekao 417 raznih stabala, pričinivši štetu od 59.104 kune.

Također je utvrđeno da je 47-godišnjak i u vremenu od početka rujna 2019. do prosinca 2020. godine, u mjestima Gornja Čemernica i Bukovica na području Topuskog, s više katastarskih čestica vlasništvo nadležne šumarije posjekao i ukrao 318 raznih stabala, pričinivši ukupnu štetu od 29.218 kuna.

Nadalje je utvrđeno da je 64-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva koje je licencirano za otpremu drvne mase, u razdoblju od lipnja 2019. do sredine ožujka 2020. godine, na poticanje 47-godišnjaka izdao popratnice u koje je unosio neistiniti sadržaj o porijeklu drvne mase te omogućio stavljanje u promet drvne mase pribavljene kaznenim djelima Krađe i Pustošenje šuma, čime je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava i to protiv 47-godišnjaka za pustošenje šume, krađe i zbog poticanja na kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti, a protiv 64-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.