Potpisan Ugovor za izgradnju pročistača vrijednog 33 milijuna kuna – za projekt „Aglomeracije Grada Novske“

EU projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novske“, infrastrukturni je projekt stoljeća, kojim se na području Novske postavlja nova vodovodna i kanalizacijska odvodnja kroz naselje Bročice i od Starog Grabovca prema Rajiću.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda važan je dio projekta, a Ugovor za projektiranje i izgradnju uređaja, u četvrtak, 8. travnja, potpisali su Mario Filipović, direktor tvrtke „Vodovod“ Novska i Dražen Miličić, u ime Zajednice ponuditelja, GIS Aqua Austria GmbH i Palir d.o.o. Zagreb.

Ukupna vrijednost radova iznosi 33 milijuna kuna bez PDV-a, očekivani završetak radova je srpanj 2023. godine, zahvalivši se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, ministru Tomislavu Ćoriću, nazočnom na potpisivanju, kao i Hrvatskim vodama, direktoru Zoranu Đurokoviću” – rekao je direktor Filipović.

TONSKI PRILOG: Mario FilipovićNaglasivši kako je „Aglomeracija Novske“ najveći zahvat u povijesti Novske, gradonačelnik Piletić se  zahvalio  i Vladi Republike Hrvatske, koja „izdašno prati i financira sve projekte na području Grada Novske“.

TONSKI PRILOG: Marin PiletićDirektor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, pohvalio je „dobru pripremu projekata i suradnju s Gradom Novska“, te najavio završetak i priključivanja na kanalizacijsku odvodnju naselja Brestača – Nova Subocka, nakon puštanja u rad nedavno postavljenog pročistača otpadnih voda.

Uspješna suradnja proteklih godina bila je više nego uspješna

“Gradonačelniče, ne trebam vam po koji put čestitati na svemu onome što je vaš tim i vodno komunalno poduzeće do sada učinili, kao i na suradnji s Hrvatskim vodama. Bez toga ovakvih projekata nema. Drago mi je da je ta suradnja u proteklim godinama bila i više nego uspješna. Novska je iskoračila u jednom smjeru u kojemu je malo jedinica lokalne samouprave iskoračilo” – naglasio je ministar Tomislav Ćorić.

TONSKI PRILOG: Tomislav ĆorićNakon svečanog potpisivanja Ugovora, u pratnji gradonačelnika, direktor Đuroković, Ivan Celjak, zamjenik župana SMŽ i  ministar Ćorić, obišli su u Poduzetničkoj zoni Novska, tvrtke Phyox i Vodovod, kao i gaming centar PISMO2.

 

 

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.