Ponos Novske – Ana Gradečak, novi europski rekord u bacanju kugle otvara put za Japan

Europska prvakinja Ana Gradečak, već u prvoj seriji, na prošlog tjedna održanom 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj, potvrdila je status „nabolje bacačice kugle u Europi“.

Na natjecanju, nakon što su se izredale sve bacačice, daljina od 8,23 metra bila im je nedostižna, najbliže joj se primakla Cirit Rabia iz Turske s daljinom od 7,61 metara i Francuskinja i bivša prvakinja Europe Rose Vandegou sa 7,25 metra. Njen raniji europski rekord Ana je srušila ove godine u Puli.

TONSKI PRILOG: Ana GradečakTitula europske prvakinje i zlatna medalja novi je niz uspjeha Novljanke, pred kojom su nova natjecanja, i ono što većina sportaša priželjkuje, nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Japanu.

Poslije povratka u Novsku i dočeka koji su za nju priredili obitelj i prijatelji, europsku prvakinju i njenog trenera Mihovila Rendulića, primio je i gradonačelnik Marin Piletić, sa svojim suradnicima.

Trener Rendulić godinama vodi  Atletski klub osoba s invaliditetom „Odisej“ iz Kutine, čiji je Ana Gradečak članica, a govoreći o Aninom nastupu u Poljskoj na europskom prvenstvu, trener kaže, „Anči je samouvjereno ušla u natjecanje, tehnika bacanja joj je bila vrhunska, što je presudno u bacačkim sportovima“. Tome su prethodile svakodnevne pripreme i Anino odlaženje na treninge u Kutinu.

TONSKI PRILOG: Mihovil RendulićNa osvajanju europske titule nabolje bacačice kugle u kategoriji paraatletskih sportova, Ani su čestitali, gradonačelnik, kao i Josip Šimunović, predsjednik gradske i županijske Zajednice športskih udruga, uz najavu potpora i kod slijedećih natjecanja.

 

 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.