Kreće uređenje “Dnevnog centra za starije osobe Novska”

Grad Novska u partnerstvu s Dnevnim centrom za starije i nemoćne osobe Sisak, započinju provedbu projekta „Dnevni centar za starije osobe Novska“. Projekt će se provoditi i u partnerstvu Centrom za socijalnu skrb Novska i Gradskim društvom Crvenog križa Novska.

Ugovor o prenamjeni i rekonstrukciji zgrade, nekadašnje upravne zgrade novljanskih komunalnih tvrtki, u utorak, 6. travnja,  potpisali su gradonačelnik Marin Piletić i Mario Pranjić, direktor građevinske tvrtke „VENKA gradnja“ Novska.

Vrijednost radova je oko 3,8 milijuna kuna, bespovratna sredstva su osigurana kroz projekt Razvojne agencije „NORA“, u punom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radovi započinju tijekom travnja i trajali bi 7 mjeseci. Pored građevinske rekonstrukcije, zgrada će nakon uređenja imati i lift”, rekao je Mario Pranjić, direktor „Venka gradnje“.

Grad Novska ovim projektom dobiva novu izvaninstitucionalnu uslugu za naše starije sugrađane u obliku funkcionalnog prostora Dnevnog centra, koji će pružati svu potrebnu podršku i dostupnost socijalnih usluga starijim osobama. Ovim se povećava kvaliteta njihovog života, između ostalog o važnosti brige za starije” – rekao je gradonačelnik.

Posebno je naglasio „kako je ovaj projekt uvod u izgradnju Doma za starije u Novskoj“.

TONSKI PRILOG: Marin PiletićPrema riječima Ružice Čakširan, ravnateljice Dnevnog centra za starije i nemoćne osobe Sisak, „krećemo s jednim svjetskim trendom, dakle svijet dolazi ovdje u Novsku, kroz brigu o starijim osobama  uz svu potrebnu skrb“, dodajući kako je Dnevni centar odličan početak gradnje jednog kvalitetnog Doma za starije.

TONSKI PRILOG: Ružica ČakširanPotpisani Ugovor je rezultat jedne od aktivnosti projekta „Dnevnog centra za starije osobe Novska“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupnog iznosa od nešto više od 10 milijuna kuna.

 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.